Praktikák

Három ok, miért ne vigyük túlzásba

Amikor eldugul a konyhai, fürdőszobai lefolyó, a padló-összefolyó, a kád vagy a zuhanytálca, az esetek zömében először a házi duguláselhárítással próbálkozunk.

 

Ezerféle duguláselhárításra alkalmas szer létezik, egyik jobb, másik kevésbé  és persze léteznek olcsóbb és drágább eltömődést oldó vegyszerek is. Ez a fajta duguláselhárítás nem a legjobb megoldás, ráadásul messze nem környezetvédő.

  • Ártalmasak
    Kevés lefolyótisztító szer létezik amely növényi alapú, mégis kioldja az erősebb dugulást is a lefolyóból. A lefolyótisztításra és a dugulások feloldására használt lefolyótisztítók legtöbbjében különféle környezetre ártalmas vegyi anyag található, melyek a befogadó vízbe kerülve mérgezik a talajt és a természetes vizeinket is.

A lefolyótisztító szerekre általában igaz, hogy minél olcsóbbak, annál kevésbé hatékonyan oldják a lefolyóban megrekedt szennyeződéseket, lerakódásokat.
Viszont az is igaz, hogy ezekben nagy valószínűséggel hatékonyabb, egyúttal károsabb anyagok is vannak. Nem véletlenül hívják fel a figyelmet a használati utasításban arra, hogy védőeszközök nélkül és megfelelő szellőztetés mellett ajánlott a használatuk.
Ezek nem csak közvetlenül a bőrrel érintkezve rombolhatnak. A felszabaduló gázok, gőzök a szemnek és a nyálkahártyáknak is árthatnak.

  • Károsítják a vezetékeket
    Azok a kemikáliák, melyek feloldják a csőben dekkoló dugulást, károsíthatják magát a csatornát is, főleg akkor, ha megrekednek és panganak a vezetékben.
  • Nem mindig működnek, tehát a duguláselhárítás praktikák nem mindig jönnek be

Kizárt, hogy egy masszívan beállt, kőkeményre tömörödött dugulást megszüntet bármilyen lefolyótisztító szer.
Sőt!

Előfordul, hogy oldás helyett inkább kötnek, és csak fokozzák a dugulás mértékét. Ezek az anyagok jobbára a megelőzést szolgálják, a dugulást magát maradéktalanul szinte soha nem képesek megszüntetni. Főleg, ha az eltömődés nem zsírtól, hajtól és egyébtől származik, hanem mondjuk egy folyamatos gócutánpótlást biztosító gyökérbenövés történt.

  • A duguláselhárító a környezetbarát megoldás

Amikor azt tapasztaljuk, hogy dugulóban van a lefolyó, tehát lassabban folyik le a megszokottnál és „hörög” is, ne odázzuk el a házi duguláselhárítás lépéseit.

Fogjuk a pumpát, és pumpáljuk meg! A forró víz, ecet, szódabikarbóna is használhat, ha még nem késtünk el…

Ne pazaroljuk a pénzt és ne károsítsuk a környezetet. Legyünk zöldek, hívjunk duguláselhárítót! De, ha takarítást, vagy rovarirtást szeretne megrendelni társvállalkozóink segítenek ebben is.

Hozzászólások

Ha dolgoztunk önnél írja meg véleményét

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*